Binnen 7 werkdagen gemonteerd

Vakkundige installatie

Achteraf betalen via iDEAL

Ook in de weekenden

CO gecertificeerd

Met CV-ketel onderhoud houdt u de ketel goed en veilig

Periodiek onderhoud draagt bij aan een door
goede en veilige werking van je CV-ketel, dit
kan al vanaf €7,91 per maand!

Wij krijgen vaak de vraag waarom CV-ketel onderhoud belangrijk is. Aangezien de CV-ketel elke dag aanstaat, spelen naast veiligheid ook lekkages en duurzaamheid een rol. Daarom is het verstandig om minimaal eens in de twee jaar u CV-ketel te laten onderhouden en controleren. Dit wordt ook geadviseerd door de fabrikant voor het behoud van de CV-ketel. Wij van Totaalwarmte onderhouden de bekende merken Remeha, Intergas en Vaillant. Wij komen één keer per jaar langs bij onze klanten om onderhoud uit te voeren en een controle van de rookgassen te doen. Een vogelnest in de afvoerpijp kan namelijk al zorgen voor een onveilige situatie.

Waarom is onderhoud aan u cv-ketel belangrijk?

Op het moment dat u de kraan aanzet om te douchen, zal er warm water stromen naar de douche. Als de winter aanbreekt, zorgt de ketel er daarnaast voor dat het lekker behaaglijk is in huis. Warmte en warm water zijn levensbehoeftes. Als deze wegvallen, kan het erg vervelend aanvoelen in huis. Een mogelijke oorzaak kan zijn dat de cv-ketel in storing staat. Om dit te voorkomen, is het goed om jaarlijks een onderhoudscontrole uit te voeren.

Maar dat is niet het enige. Door goed CV-ketel onderhoud en het periodiek controleren van het rookgasafvoerkanaal, zorgt u ervoor dat de kans op koolmonoxide in u woning nihil is. Koolmonoxide is een giftig gas en is geur-, kleur- en smaakloos. Het wordt daarom ook wel de sluipmoordenaar genoemd. Het komt zelfs voor dat men overlijdt aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging. Periodiek controle aan de cv-ketel is dus van levensbelang.

"Het is fijn om een partij te hebben die helpt met het veilig houden van de cv-ketel en klaar staat als er toch een storing voordoet. De monteur was vriendelijk en wij kregen duidelijke uitleg over het bijvullen van onze cv-ketel."

Wanneer moet u cv-ketel onderhoud uitvoeren?

Hoe vaak cv-ketel onderhoud moet plaatsvinden, kun u afmeten aan het gebruik. De cv-ketel staat de hele dag aan, maar wordt met pieken en dalen intensiever gebruikt. Sommige toestellen geven vanzelf aan dat onderhoud nodig is. Onze meeste klanten laten het onderhoud voor het stookseizoen uitvoeren. Hiermee wordt het risico op storingen als de winter aanbreekt, verkleind.

Voor een gemiddeld huishouden adviseren wij om één keer per jaar een onderhoudscontrole te laten uitvoeren. Wij controleren standaard of het rookgaskanaal nog goed is en er geen rookgas lekt. Daarnaast wordt de cv-ketel weer op druk gebracht en eens in de twee jaar wordt de cv-ketel van binnen schoongemaakt. Dit verlengt de levensduur van de cv-ketel en het verminderd het risico op storingen.

Comfort Basis

€ 7,91 / Maand*

Jaarlijks onderhoud

Geen voorrijkosten bij onderhoud

Geen arbeidsloon kosten bij onderhoud

Voorrijkosten bij storing

Arbeidskosten bij storing

Wij berekenen materiaal kosten

Binnen 24 uur geholpen

Comfort Extra

€ 9,57 / Maand*

Jaarlijks onderhoud

Geen voorrijkosten bij onderhoud

Geen arbeidsloon kosten bij onderhoud

Geen voorrijkosten bij storing

Geen arbeidskosten bij storing

Wij berekenen materiaal kosten

Binnen 24 uur geholpen

Comfort All-in

€ 13,75 / Maand*

Jaarlijks onderhoud

Geen voorrijkosten bij onderhoud

Geen arbeidsloon kosten bij onderhoud

Geen voorrijkosten bij storing

Geen arbeidskosten bij storing

Geen materiaal kosten bij storing en onderhoud

Binnen 24 uur geholpen

* Voordat het abonnement van start gaat doen wij altijd een startbeurt van € 59.95,-

Heeft u vragen? Of opzoek naar eenmalig onderhoud?

Waar controleren wij op bij cv-ketel onderhoud?

Veiligheid

In de cv-ketel vindt een verbrandingsproces plaats door middel van gas dat wordt ontstoken door een elektronische ontsteking. Tijdens het cv-ketel onderhoud controleren wij of de ontsteking nog goed werkt en of de waardes voldoen aan de eis van de fabrikant. Tijdens een inspectie van de bedrading controleren we of deze in orde zijn, zodat elektrocutie en kortsluiting niet kunnen plaatsvinden. Aansluiting van gas en pakkingen die voor afdichtingen zorgen, worden gecontroleerd op lekkage tegen brand- en ontploffingsgevaar.

Schades

Tijdens het onderhoud controleren wij op schades in de cv-ketel en de leidingen waarmee deze zijn aangesloten. Lekkages worden zo vroegtijdig gevonden en in overleg opgelost. Zo voorkomen we waterschades en hoge kosten bij een eventuele lekkages. Tijdens de verbranding komen rookgassen vrij die via de rookgasafvoer worden afgevoerd. Tijdens de cv-ketel onderhoud controleren wij of deze nog goed zijn aangesloten en voldoen aan de norm. Bij lekkage van de rookgasafvoer kunnen rook- en giftige CO-gassen ontsnappen. Daarom doen wij bij elke onderhoudsbeurt een rookgasmeting, zodat wij weten dat de cv-ketel goed staat afgesteld en de CO-waardes onder de norm zijn.

Duurzaamheid

De rookgasmeting wordt niet alleen gedaan voor jouw veiligheid en die van je omgeving, maar ook om te zorgen dat de cv-ketel optimaal brandt en geen onnodige vervuiling veroorzaakt. Deze optimale verbranding zorgt daarnaast voor minimale uitstoot en het verlengt de levensduur van de cv-ketel.

Schoonmaken en pakkingen

Tijdens cv-ketel onderhoud worden volgens de voorschriften van de fabrikant frequent de pakkingen van de brander, gasblok en rookgas afsluitingen vervangen. Ook moet overtollig vuil worden verwijderd uit de sifon of binnenkant van de brander. Wij doen dit altijd in overleg met de klant en is afhankelijk van de voorschriften, leeftijd en het onderhoud dat eerder is uitgevoerd aan de cv-ketel.

In drie stappen naar CV-ketel onderhoud

Kies een pakket dat bij u past

Kies een pakket dat bij u persoonlijke wensen past . U kunt kiezen uit eenmalig onderhoud of pakket met verschillende opties.

Geef u keuze aan ons door

Via de knop hier onder kunt u een formulier invullen en toesturen. Wij nemen dan contact op voor een afspraak.

Wij komen op de afgesproken tijd langs

Op de afgesproken datum zullen wij het onderhoud uitvoeren en uw ketel weer in topconditie brengen.

Waar bestaat een onderhoudscontract uit

Een onderhoudscontract bestaat bij ons standaard uit een jaarlijkse controle van de cv-ketel. Hiermee betaal je geen extra kosten om bij jou op locatie te komen. Onze aanrijkosten zitten namelijk al in het contract verwerkt.

Wilt u ook bij storingen geholpen worden en niet in de kou zitten als de cv-ketel het niet meer doet? Dan is het verstandig het onderhoudscontract uit te breiden met een storingsmodule. Zo bent u verzekerd tegen hoge kosten bij een onverwachte reparatie.

De kosten van onderhoud zijn dus afhankelijk van uw persoonlijke wensen en behoeften. Wij hebben geprobeerd deze wensen te verwerken in drie onderhoudspakketten. Zo houdt u de kosten van cv-ketel onderhoud in eigen hand en kiest u het pakket dat het beste bij u past.

Is onderhoud bij een nieuwe cv-ketel nodig?

Ook bij een nieuwe cv-ketel is het nodig om periodiek onderhoud te plegen. Dit zorgt er namelijk voor dat u nieuwe cv-ketel in topconditie blijft. Wanneer u een nieuwe cv-ketel en onderhoudspakket bij ons aanschaft, wordt tevens de garantie jaarlijks verlengt bij het aanhouden van het onderhoudscontract. Zo bent u ervan verzekerd dat u niet tegen onnodige kosten aanloopt en u geholpen wordt bij een storing. Dit kan tot 10 jaar na installatiedatum.