Tips en besparen

Koop een CV-ketel bij Totaalwarmte, de warmteservice leverancier van Nederland als het gaat om de kwalitatieve sterke producten van de bekentste CV-ketel merken als Vaillant, Nefit, Remeha en Intergas. Totaalwarmte.nl dat staat garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Energiebesparing

Stel de kamertemperatuur zodanig in dat het voor u persoonlijk behaaglijk is.

Elke graad hoger dan noodzakelijk betekent circa 6% meer energieverbruik. Pas ook de temperatuur van de ruimte aan voor het doel waarvoor deze is bestemd. Het is bijvoorbeeld niet altijd noodzakelijk dat een slaapkamer of ongebruikte kamer op 20 ºC wordt gebracht. Zorg ervoor dat de kamer(klok)thermostaat of thermostatische radiatorkranen niet worden afgedekt door meubels of gordijnen. Er moet ongehinderd lucht langs de radiatorkranen kunnen stromen. Thermostatische radiatorkranen kunnen met bijvoorbeeld afstandvoelers worden uitgerust, waardoor deze ook juist regelen wanneer er een gordijn voor hangt.

Temperatuurverlaging

Verlaag de kamertemperatuur van de centrale verwarming gedurende de nachtrust en uw afwezigheid. Dit kan eenvoudig en betrouwbaar door een klokthermostaat met individueel in te stellen tijdprogramma’s te gebruiken. Stel gedurende de verlagingsperiode de temperatuur van de centrale verwarming maximaal 5 graden lager in dan de normale temperatuur. Meer dan 5 graden brengt geen hogere besparing, omdat, door de sterkere afkoeling, meer energie nodig is om de woning weer op temperatuur te brengen. Alleen bij een langere afwezigheid, bijvoorbeeld vakantie, loont het om de verlagingstemperatuur lager in te stellen. Let er op dat in de winter geen gevaar voor bevriezing kan ontstaan.

Warmwatertemperatuur

Stel de warmwatertemperatuur niet hoger in dan noodzakelijk. Dit geldt ook voor een cv-toestel/boilercombinatie. Warmwatertemperaturen hoger dan 60 ºC leiden tot onnodig energieverbruik en hogere onderhoudskosten door toename van verkalking.

Uw omgang met water

Een bewuste omgang met het water kan de verbruikskosten aanzienlijk verlagen, bijvoorbeeld door een douche in plaats van een bad nemen.

Een waterbesparende douchekop verbruikt circa eenderde minder water dan het vullen van een bad. Een druppelende kraan verbruikt circa 2000 liter water extra per jaar en een defecte vlotter in de stortbak van het toilet circa 4000 liter water, terwijl dit met relatief geringe kosten verholpen kan worden.

Ventileren

Open tijdens de stookperiode het raam alleen voor ventilatie en niet om de temperatuur te regelen.

Een korte tijd het raam geheel open is effectiever dan de hele dag het raam op een kier. Zet tijdens de ventilatieperiode de kamer(klok)thermostaat lager en/of sluit de thermostatische radiatorkranen in de ruimte waar geventileerd wordt. Door deze maatregel is een uitstekende luchtverfrissing mogelijk zonder dat de woning onnodig afkoelt door energieverlies.

Het instellen van de bedrijfsfunctie

Open tijdens de stookperiode het raam alleen voor ventilatie en niet om de temperatuur te regelen.

Een korte tijd het raam geheel open is effectiever dan de hele dag het raam op een kier. Zet tijdens de ventilatieperiode de kamer(klok)thermostaat lager en/of sluit de thermostatische radiatorkranen in de ruimte waar geventileerd wordt. Door deze maatregel is een uitstekende luchtverfrissing mogelijk zonder dat de woning onnodig afkoelt door energieverlies.

Thermostatische radiatorkranen

Het mag duidelijk zijn dat het aanbrengen van thermostatische radiatorkranen voordelen biedt. De ruimte blijft hierdoor exact op de eenmaal ingestelde temperatuur. Indien ook een kamer(klok) thermostaat of weersafhankelijke regeling met binnencompensatie wordt toegepast, moeten de radiatorkranen die in de ruimte waar de kamer(klok) thermostaat of weersafhankelijke regelaar is geplaatst, geheel geopend blijven. Anders is geen goede temperatuurregeling gewaarborgd, met een hoger energieverbruik tot gevolg.

Gelijkmatig verwarmen

Vaak wordt uit zuinigheid bij een centrale verwarmingsinstallatie alleen de woonkamer verwarmd. Via de muren worden hierdoor de naastgelegen ruimten ongecontroleerd meeverwarmd. Dit betekent dat er onnodig energie verloren gaat.

Een andere bijkomstigheid is dat de radiator in de kamer waar wel wordt gestookt, een te kleine capaciteit heeft om ook andere ruimten te verwarmen. Het gevolg is dat de ruimte waar gestookt wordt niet op temperatuur is te krijgen. Er ontstaat een onbehagelijk gevoel ten gevolge van tocht, vergelijkbaar met het openstaan van een deur naar een niet verwarmde ruimte. Deze zuinigheid wordt bestraft doordat er op deze manier nooit een behaaglijk binnenklimaat wordt bereikt. Er is zelfs een kans dat de bouwmaterialen hieronder lijden, met scheurvorming als gevolg. Het is daarom beter om tijdens matige en strenge kou de naastgelegen ruimten gecontroleerd te verwarmen door de radiatorkranen geheel of gedeeltelijk open te draaien.

Waarom TotaalWarmte?

 • Prijzen incl installatie
 • Dealer van de meest verkochte cv ketels van Vaillant, Nefit, Remeha en Intergas
 • CV-ketel installatie door een vertrouwd bedrijf met eigen monteurs
 • All-in prijzen geen verassingen achteraf
 • 24 uurs servicedienst voor uw cv ketel
 • Vertrouwd betalen via iDeal of maandelijkse automatische incasso.
 • Gratis advies

  Bel ons gerust voor advies over een nieuwe CV-ketel Bel 085 487 1502

  Waarom kiest u voor

  Totaalwarmte.nl

  Dealer van de meest verkochte cv ketels van Vaillant, Nefit, Remeha en Intergas

  Aanbevolen door Vaillant landelijke V-Team Dealer

  All-in prijzen, geen verassingen achteraf complete montage

  12 jaar garantie op onderdelen i.c.m onderhoudscontract

  Centraal gelegen in Alphen aan den Rijn

  Ga voor zekerheid

  Nu 5 jaar volledige garantie op aanschaf van een nieuwe cv ketel. Vraag naar de voorwaarden.

  totaalwarmte-garantieplan (1)

  Actuele CV-ketel aanbiedingen

  Remeha Avanta

  28 C - CW4

  remeha_avanta_ace_35c_1

  Combiketel vermogen 25KW

  Combiketel vermogen 25KW

  € 1469,-

  Excl. Installatie

  Remeha-cv-ketels

  Vaillant ecoTEC plus CW4

  28 C - CW4

  vaillant_ecotec_cs__3

  Combiketel vermogen 25KW

  Combiketel vermogen 25KW

  € 1442,-

  Excl. Installatie

  vaillant-cv-ketels